FinVoices Podcast

FinVoices är vår egna podcast där nya gäster bjuds in till varje avsnitt för att prata om bolag, aktier, börsmarknaden, råvaror, makroekonomi, och allt däremellan.

En studio för inspelning av FinVoices Podcast

Våra poddavsnitt

Jim Ankare

I detta avsnitt av FinVoices podcast får vi möjligheten att prata med Jim Ankare, VD för Samtrygg, en framstående bostadsuthyrningsplattform.

Jim delar med sig av sin erfarenhet och berättar om bolagets affärsmodell, dess roll i bostadsmarknaden och potentialen för privatuthyrning att bidra till cirkulär ekonomi och lösa bostadsbristen. Vi utforskar också utmaningarna och hinder för privatuthyrning samt Samtryggs strategier för att övervinna dem.

Jim delar även sin syn på marknadspotential, konkurrensfördelar och framtida tillväxtmöjligheter för Samtrygg. Avsnittet avslutas med en diskussion om Samtryggs lyckade finansiella prestationer och pågående företrädesemission, där Jim ger perspektiv på bolagets framgångar och användningen av emissionslikviden.

2023-06-29 | 39 min

FinVoices: Framtiden för bostadsmarknaden och framgångsrik intäktstillväxt, med Jim Ankare, VD Samtrygg

Jack Egelund Madsen

In today's episode of FinVoices, we welcome Jack Egelund Madsen, CEO of Diagonal Bio. Jack shares the latest updates on the company's recent and upcoming milestones, and many other things.

2023-05-04 | 24 min

FinVoices: Jack Egelund Madsen about Diagonal Bios external validation and upcoming milestones

Michaela Berglund i FinVoices podcast

I dagens avsnitt av FinVoices har vi nöjet att välkomna Michaela Berglund, VD för Feminvest, för att diskutera hennes resa in i entreprenörskap och hennes framgångsrika förvärv av eget kapital innan hon gick vidare till aktiv investering. Vi får dessutom inblick i hur Feminvest stödjer kvinnliga entreprenörer och investerare.

I avsnittet får vi även besök en bonusgäst, Michaelas några månader gamla barn!

2023-04-26 | 27 min

FinVoices: Hur du kan spara ditt egna sparkapital och vikten av att stödja kvinnligt entreprenörskap, med Michaela Berglund

Henrik Wagenius i FinVoices podcast

Henrik Wagenius, grundare och VD för Eucaps, gästar FinVoices. I avsnittet uppmärksammas kommunikationsproblemet mellan börsbolag i Europa och potentiella investerare. I relation till detta problem berättar Henrik Wagenius om nylanseringen av Eucaps - en digital plattform som gör det enkelt för börsbolag och investerare runtom i Europa att hitta varandra. Slutligen diskuteras vikten av IR-tjänster för både små och medelstora börsbolag och hur Eucaps kommer att främja IR-kommunikationen på börsen.

2023-03-17 | 39 min

FinVoices: Henrik Wagenius om nylanseringen av Eucaps - en digital plattform som gör det enkelt för börsbolag och investerare runtom i Europa att hitta varandra.

Jenny Westergård i FinVoices podcast

Jenny berättar vad skillnaden mellan IQ och EQ är, vilka karaktärsdrag som tyder på hög emotionell intelligens och varför emotionell intelligens är viktig för en persons framgång. Hon berättar varför aktiva aktiehandlare bör jobba på sin EQ och hur EQeuropes verktyg kan mäta EQ nivån hos personer.

2023-02-10 | 24 min

FinVoices: Jenny Westergård om varför EQ - emotionell intelligens är viktigt inom karriär samt hur man kan jobba upp sitt EQ

Erik Ahlberg i FinVoices podcast

Erik Ahlberg, VD för Blick Global Group, intervjuas av FinVoices för att berätta om sin roll i bolaget och ger oss en inblick i verksamheten. Erik berättar om Blick Globals senaste milstolpar och utvecklingen av de senaste förvärven som bidragit till att bolaget numera är kassaflödespositivt. Vidare delar Erik med sig om bolagets strategi vid förvärv av bolag, hur kommande pipeline för verksamheten ser ut och vad emissionslikviden från pågående företrädesemission kommer att användas till.

2023-01-18 | 29 min

Erik Ahlberg: Om Blick Globals senaste förvärv, viktigaste milstolparna och kommande pipeline

Pär Rylöv i FinVoices podcast

Christoffer Ahnemark pratar om sin förvaltning och hur han väljer ut bolag till fondportföljen. Han berättar om Origo modellen - en investeringsstrategi som tillämpas i fonden, om varför de investerar i små nordiska bolag och vilka för och nackdelar det finns med att investera i oupptäckta och underanalyserade bolag. Vi tar även del av varför AQ Group är ett spännande investmentcase som har tagits in i Origo portföljen samt vilka sektorer han tror kan gå bättre än andra när börsen vänder.

2023-01-09 | 38 min

Christoffer Ahnemark: Små nordiska bolag, oupptäckta underanalyserade aktier och investmentcaset AQ Group.

Pär Rylöv i FinVoices podcast

Pär Rylöv, specialist inom affärsutveckling på Connect Sverige, gästar FinVoices. Han berättar om hur avkastningen på onoterade bolag skiljer sig från avkastningen på börsnoterade bolag och varför det krävs olika investeringsstrategier för onoterade och börsnoterade investeringar. Pär delar även med sig av nyckelfaktorer som investerare bör bevaka hos onoterade bolag och lyfter egenskaper som krävs hos en entreprenör för att bygga upp sitt bolag, konkretiserat med varför Elon Musk är framgångsrik.

2022-12-21 | 32 min

Pär Rylöv: Investeringar i onoterat vs. noterat, varför Elon Musk är framgångsrik och vad som krävs av en entreprenör.

Martin Wickström i FinVoices podcast

Martin Wickström, VD på mäklarbyrån Erik Olsson, gästar för att prata om fastighetsmarknaden. Han berättar om hur priserna på fastigheter har justerats runt om i landet och varför han inte är orolig för framtida prisjusteringar. Martin lyfter också sin syn på fastighetsmarknaden och diskuterar om det är attraktivt läge att investera i fastigheter.

2022-11-30 | 26 min

Martin Wickström: Är det läge att investera i fastighetsmarknaden?

Jonas Olavi i FinVoices podcast

Jonas Olavi, fondförvaltare och allokeringschef på Alpcot AB, har en lång erfarenhet inom finansbranchen och är rutinerad podcaster från "Börssnack med Hansén & Olavi". I detta avsnitt tar vi del av Jonas investeringsfilosofi och hur han tillämpar sin strategi i dagens marknad. Jonas berättar vilka aktier han har plockat in på senare tid och vilka bolag han ska navigera sig mot när börsen vänder.

2022-11-22 | 32 min

Jonas Olavi: Vilka bolag ska man investera i när börsen vänder?

Sharon Lavie i FinVoices podcast

Sharon Lavie, sparekonom på SAVR, pratar om hur inflationen kan utvecklas framåt och när hon tror att vi kan se en ljusglimt i ekonomin. Hon resonerar kring varför hon ser börsmarknaden som attraktiv just nu, hur hon ställer sig till fastighetsmarknaden kontra börsmarknaden och lyfter hennes bästa spartips till privatpersoner för att klara av vardagens ekonomi.

2022-11-10 | 26 min

Sharon Lavie: När kommer vi att se en ljusglimt i ekonomin?

Om FinVoices

FinVoices är en intervjubaserad podd där spännande gäster inom finans- och entreprenörsvärlden bjuds in för att prata om sina expertisområden.

Tillsammans med gästerna diskuteras börsmarknaden, aktier, makroekonomi, investeringscase, portföljer och allt däremellan. Lyssna och utforska nya investeringsmöjligheter.

FinVoices podcast